21 Eylül 2010 Salı

KREŞ GÜNLÜKLERİ-4-ORGANİK ŞİŞE SÜT

Araya haftasonu girince yazmaya ara vermek zorunda kaldım.Güzel bir haftasonu geçirdik kızlarla.Uyumluyduk.Krizler yaşamadık sayılır.Taki babane gelene kadar.Cumartesi öğleden sonra babanemiz geldi.Tabi haliyle kızlar şımarmaya başladı.Pazar günü de nişanımız vardı.O ayrı biz yazı konusu olacak sanırım.Öyle düşünüyorum ama kimbilir?Nişanda Damla ananesini gördü ya kim ayırır yanından.Dönüşte kızım çok ağladı.Resmen anane diye sayıkladı.O kadar çok seviyor ki ananesini.Korkuyorum anneme bir şey olmasından.Zaten dün yine ateşi yüksek olduğu için acile gittiler.allahtan idrar yolu enfeksiyonuymuş ve ağızdan AB ile tedaviye başladı.Ca hastalarında en çok korkulan benimde en çok korktuğum enfeksiyona bağlı ölümler.Allah korusun.Neyse bu konuyu kapatıp hemen kreşde neler yaptık anlatmaya geçiyorum.
Sabah kalktık tabi KArya yine ağlama modunda.Ama bu kez bana değil direk babanesine ağlıyor.Ve ona diyor ki "babane biz sesilyurta gidelim, ben sende kalayım" (sesilyurt-yeşilyurt) Bindik arabaya ağlamalar devam ediyor.ben ikna etmeye çalışıyorum.Sonunda kararlı bir şekilde "bak annecim anne ve baba işe gitmek sorunda, babane de hap almak zorunda, bu yüzden sizde okula gideceksiniz.Ama anne ve baba akşam gelip sizi alacak" biraz daha ağlama devam etti.Ama baktı ki kimseden geri adım gelmiyor sustu ve "anne siz akşam gelip bizi alacaksınız" dedi.Evet kuzum dedim, sarıldım ikisinede sıkı sıkı.Biz sizi asla bırakmayız, tabiki gelip sizi alacağız ve evimize gideceğiz dedim.Sonra neşeleri yerine geldi.Ağlamadılar sınıflarına giderken.Akşam aldık bizi her gördüklerinde çok seviniyorlar.O hallerine bayılıyorum.Bu sabahta biraz ağlamaklı kalkıldı.Okula gitmeyeceğiz dendi.Mızırdanıldı.Ama yeni kıyafetler çıkarılınca, hemen giyinildi.Ve itirazsız okula gidildi.Ama Damla yine dudaklar büzük bir şekilde, için için ağlayarak girdi sınıfa.Hem ağlarım, hem giderim misali.

TİRE SÜTTEN CAM ŞİŞEDE ORGANİK SÜT
Bu arada Türkiye de ilk organik günlük pastörize süt satışı başladı. İzmir pehlivanoğlu mağazalarında dün itibarıyle organik süt satışa sunuldu ve biz hemen aldık.Süper bir görüntüsü var.Çünkü 1 litrelik kocaman cam şişelerde satılıyor bu sütler.Bana göre çok şık.Fiyat olarakda ekonomik.Bu bağlamda Tire süt Kooperatifine teşekkürlerimi iletiyorum.Biz ve çocuklarımızın sağlıklı süt içebilmesine vesile oldukları için.

3 yorum:

Berna dedi ki...

Ben de bu sütü bekliyordum. Eşimden öğrenmiş ve facebook'ta falan duyurmuştum ama ne zaman gelecek bilmiyordum. Harika! Pastorize süt almam artık, yaşasın organik süt :)
Kızlara afiyet olsun :)

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Sağol Bernacım size de afiyet olsun ve yarasın kuzulara.
Harika bir şey değil mi?Herşeye dikkat eder olduk.Keşke herşey en organiğinden olsa da biz de bu kadar çaba göstermesek kuzuları sağlıklı besleme konusunda.

Belkıs dedi ki...

hiç iyi gelmedi bana bu günlükler bilesin :((