13 Eylül 2010 Pazartesi

BAYRAM DÖNÜŞÜ

Bayram bitti ve bugün işe başladık.Sabah kızları uyurken bıraktım evde.Öyle güzel uyuyorlardı ki.Damla battaniyesine sarılmış, yamulmuş; Karya ise sere serpe denir ya aynen öyle.Uyurken ne kadar da masumlar.Bayram boyunca evde yalnızdık kuzucuklar ve biz.Yani tam bir çekirdek aile.
Babaannemiz arife gününden önceki akşam gitmişti.Bizde arife günü kızları iş yerine getirmiştik.Öğlen çıktık.Önce bir şeyler yiyelim diye düşünürken eczanenin önünden geçiyorduk ki M."hadi soralım bakalım grip aşısı gelmişmi" dedi sorduk ve evet gelmiş.eee doktorumuzda kreşe başlıyacakları için önermişti ya yarım doz.Yaptırdık ama kızlar çok ağladı.Eczanedeki kızcağız avunsun diye KArya ya allık fırçasını vermişti.Karya geri verirmi benimde benim.Zar zor bıraktırdım dedim ben sana alacağım fırça söz.Geçtik yolun karşısına Allahtan orada bir parfümeri var.Ordan aldık iki tane allık fırçası da sustu kuzular.Sonra gittik yemeğimizi yedik.Ordan çıktık Konak meydanında kuşlara yem attık.Normalde kuşlara yem bir kerede atılır benim kızlar oturdular yere koydular önlerine yem tabağını.Başladılar kuşlara yem vermeye ama tane tane..
Çok komiklerdi.Sonra bindik arabaya eve gittik.Yolda kızlar sızdı.Ama eve varınca uyandılar- da bu bizi etkilemedi.Dedim şimdi herkes yatıp uyuyacak benim çok uykum var.İlk defa uykuya devam ettiler ve güzel bir uyku çektiler.Sanırım bunda sabah erken kalkmalarının da etkisi olmuştur.Bayramda anane, babane ve büyükanne ziyaretleri yapıldı.Ertesi gün geleneksel bayramlaşma pikniğimiz vardı.Orada da kızlar gerçekten büyüdüklerini ıspatladılar bana.Beni hiç rahatsız etmediler ve dieğr çocuklarla oyunlar oynadılar.Daha sonra bayram bitti.Ve dünde kızların kreş alışverişi için forum bornovaya gittik.Güya gezip dolaşacaktım mağazaları ama LCW ye girince yine hepsini ordan alıp çıktım.LCW gerçekten bütün ihtiyaçlara cevap veriyor.Ama alacağım şeyler bitmedi.Hala eksiğimiz var.Büyük güne az kaldı.ve ben çok heyecanlıyım..
Yakında bende kreş günlüklerime başlayacağım.

3 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

hadi bakalım hayırlı olsun kreş maceralarınız şimdiden:)))
Cancana kardeş geliyor seneye o da mecburi gidecek ama bizim ısırma problemimiz var ki, onu halletmeden her kreşten bir gün değil bir dk da geri postalanır...

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Lale ablacım ısırma problemi bazı çocuklarda oluyor evet.Bizde de Karya da vardı.Özelikle kardeşini ısırırdı.Ama sürekli ikaz ederek, gerektiğinde ceza vererek (ceza derken mola yöntemini kullandık) çözmeye çalıştık.Ama biz bu işi başaramadık.En sonunda bir gün DAmla Karya yı ısırmış ve karyanın da canı yanmış tabi.O gün bugündür ısırma yok çok şükür.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Hayırlı olsun, ikizlerin kreşi. İkiz olunca nasıl olacak acaba merak ettim şimdi alışma dönemini çabuk atlatırlar sanki. Sevgiler