23 Ekim 2010 Cumartesi

KUZUCUM HASTA

Tam Karya iyileşiyor derken Damlam da hastalandı.Dünden beri ateşler içinde yanıyor yavrum.Ayrıca sürekli kusması var.Su içse kusuyor.Hiç bir şey yemiyor.Sabah kalkınca baktım olmıyacak evde emedur fitil vardı.Fitil verdim.Kusması durdu.Ama hala hiç bir şey yememekte ısrarlı.Gece ılık suyla yıkadık.Sürekli ateş düşürücü verdik.Baktık olmuyor soluğu acilde aldık.Evden çıkarken ateşini ölçmüştüm:38.8.Gidince tekrar ölçtüler aynı.Hemen ateş düşürücü fitil verdiler.Bir saat bekleyin tekrar ölçüm yapacağız dediler bizde hastanenin kantinine gittik.Orada tost aldık kızlara.Damla zorla bir iki lokma yedi.Bir saatin sonunda tekrar ateş ölçümü yapıldı ateşi:38.5 Bu kez şurup verildi.Yarım saat sonra tekrar ölçeceğiz dediler.Yarım saat sonra çok şükür düştü ateşi.Eve geldik.Yarım kalan tostunu istedi.Baktım yiyor.Hemen yemek yaptım ama sucuk istedi.Sucuk pişirdim.Sucuğu ben çok sevdiğim için kızlarda seviyor.Ama M.her defasında kızıyor.Sucuk yiyoruz diye.Bana hep der ne kadar zararlı şey varsa yiyorsun ama napiim.Kahvaltı kültürüm yok benim.Yani zorla peynir ve ezeytin yemeğe alıştım M.sayesinde.Eskiden kahvaltıda sadece yumurta ve margarin türü şeyler yerdim.Başka bir şey aramazdım.Kızlar da bana çekecek diye korkuyor M.Haklı sucuk zararlı ama yedikleri tek zararlı şey nerdeyse sucuk.Salam ve sosis zaten almayız evimize.Kola ve türevleri de evimize girmez.Neyse karnı doydu ya kuzumun.Aç yatmadı şükür.AMa tam yattık dedi ki anne peynir ekmek yiyeceğim.TAmam dedim kalktık birer dilim peynir yediler ve uyudular şimdi.Bende kahvemi aldım açtım PC mi.Yazayım dedim.M nin de maçı var.Yalnızım yani şu saat.Ne yapacağıma karar veremiyorum.Dağ gibi ütüm var.Makinede asılacak çamaşırlar var.Okunacak kitaplarım var.Şu an elimde Ali Çankırılının çocuklarınıza sınır koyma adında bir kitabı var.Çok basit dille yazılmış dolayısıyla okuması çok kolay.Tek kusuru Robert Mckenzie nin çocuğunuza sınır koyma kitabıyla neredeyse aynı.AMa bizim kültürümüze daha yakın örnekler verdiği için daha anlaşılır.Bizde Karya da işe yaradı verdiği taktikler ama Damla ya sökmüyor.Bunu bitirince birde şu bizim elizabeth'in (Elizabeth Pantley'in) kitabını okuyacağım.Çocuğunuzla iş birliği yapabilme.Belki Damla da işe yarayacak taktikler bulurum.Bazen aşılamayacak krizler yaşıyoruz.Özelikle Karya da bir dönem yaşadık.AMa şimdi azaldı o krizler ve inatlar.Kitapmı işe yaradı yoksa zaten kuzumda yoktu hastalığın verdiği bir süreçmiydi bilmiyorum.Neyse uykusuz bir gecenin ardından sanırım çamaşırlarımı asıp yatacağım.Canım bir şey yapmak istemiyor çünkü.Bu arada annem daha iyi.

11 yorum:

lena ile başbaşa... dedi ki...

geçmiş olsun dilek ablacım :(umarım hemen geçer damlanın hastalığı SEVGİLER..

My Smitten World dedi ki...

gesmis olsun canim... insallah bir an önce iyilesir. Anneninde iyi olmasina cok sevindim.

Gülden ve Kasım Doruk dedi ki...

Kuzuya çok geçmiş olsun umarım tez zamanda iyileşir.
HAvalar o kadar kötü ki tam hastalık havası, çok dikkat etmemiz lazım...
öpüyorum hepinizi :)

birdamlacıkyağmur dedi ki...

Öncelik büyük geçmiş olsun
Hastalık postlarına üzülüyorum çok!
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim; Damla'lara sökmez o taktikler kendimden biliyorum :)

aysencifci dedi ki...

Çok geçmiş olsun kuzulara! Kıyamıyor insan evladına/evlatlarına değil mi? Ben hasta olayım ama evlatlarım olmasın diyor hep.. Neyseki ciddi hastalıklar olmasın da bunlarda yaşamın parçası, gelecek geçecek.
O kitaplar bir halta yaramıyor. En doğrusunu anneler deneye yanıla kendi buluyor. Onları okumaya ayıracağın zamanı kendin için kitap okumaya ayır bence. Hem senin psikolojin için yararlı, hemde kızlara kitap okuma alışkanlığını kazandırabilir:)))
Öpüyorum çok.

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Geçmiş olsun çok. Salgın var bu aralar ne kadar dikkat etsekde buluyor bizi. Kış geldi hastalıklar başladı, umarım şimdi daha iyidir minik kuzucuk...

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Teşekkürler kızlar.Şimdi daha iyiyiz çok şükür.
Damla o halde sen bana taktik ver.Damlalarda ne işe yarar.Sen de çok inatmısın.İçine kapanıkmısın.Kendini anlatsana biraz.

birdamlacıkyağmur dedi ki...

İçime kapanık değilimdir.
Ancak çok inatçı olduğum söylenir.
Özellikle yakın çevrem pek bi muzdarip bu konuda :)
Çaktırmadan özendirilirsem istenilen yöne yönelirim.
Eğer anlarsam yönlendirildiğimi o yöne gideceğim varsa da gitmem artık.
İşin zor ne diyeyim. Biraz tiyatro kabiliyeti gerekiyor galiba hem de doğaçlama:)

Deli Anne dedi ki...

Geçmişler olsun.

K.T dedi ki...

Çok geçmiş olsun acil acil şifalar. Anneninde iyi olmasına sevindik.

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Canim bayagidir giremiyordum blog ortamina. Oncelikle annen icin cok cok gecmis olsun, acil sifalar dilerim. Daha iyi olmasina da cok sevindim.
Prensese de ayrica cok gecmis olsun... Yavrucaklar hastalaninca huylarida degisiyor((