1 Temmuz 2010 Perşembe

ORDAN BURDAN

Yaz geldimi insana bir şeyler oluyor.Ne yazası geliyor içinden, ne düşünesi.Beyninide tatile çıkarası geliyor.Ama işte yazmak lazım...Yazarken düşünmek lazım....Ne yazacağım ki ben şimdi.Hey Allah'ım insanın kendini bloguna karşı sorumlu hissetmesi de ne kadar enteresan.Uzun zamandır yazmıyorum, artık yazmalıyım moduna girdim bende.Her gece kızları uyuturken yarın şunuda yazayım aman ha unutmayayım derken sızmış buluyorum kendimi.Sabahları uyanıp da işe gelince tamam birazdan yazarım, tamam yaa ne olmuş ki yarın yazarım unutmam yazacaklarımı diye geçiştirmeler başlıyor.Ama bu arada unutuluyor tabi yazılacaklar.
Kızlar neler yapıyor hemen bir tarama yapalım hafızada.Bezi tamamen bıraktık.Artık gece ve gündüz bezsiziz.Tabi arada küçük kaçaklar oluyor ama bunun hiç bir önemi yok.Olabilir.Gayet normal.Karya emziği tamamen bıraktı.ne uyurken ne uyanıkken emzik arıyor.Bunun tek dezavantajı oldu bizim için.Gayet kolay uyuyan kızım saatlerce uyuyamıyor.Çok uğraşıyor ama olmuyor.Belki on kez su istiyor.Artık oyun haline döndürdü benim de acaip sinirlendiğimi anlıyor ve iyice şebeklik yapıyor bu durumda.Ama benim sinirlerim de iyice gerilmiş oluyor tabi gecenin bir vakti.Bağırmalar, ben gidiyorum seni baban uyutsun artık muhabbetleri.Bu arada Karyanın anne delll diye ağlamaları, benim tekrar yanına gidip yatmam v.s.bu böyle uzayıp gidiyor işte.Dün akşam yine önce su istedi kalktım verdim.İçti yattı.Ben bardağı koydum daha yatmaya teşebbüs ediyorum anne fuuu..Bu sahne hergece emin olun en az on-on beş kez tekrarlanıyor.Tabii benim sabır katsayıma bağlı oluyor bu sayı.Dün dayanamadım masal anlattım bu konuyla ilgili.Benim ne kadar yorulduğumu ve sinirlendiğimi, sinirlendiğimde ona bağırmak zorunda kaldığımı ve bur duruma da çok üzüldüğümü falan belirttim.Su olayı dün uyurken itibarıyle bitti.Onun yerine tam sekiz kez masal anlattım karakterleri sürekli değiştirerek.Birisinde kedi, birisinde köpek, birisinde küçük kız karya, birisinde küçük kız damla, diğerinde tekrar köpek, diğerinde tekrar kedi, diğerinde kuş, diğerinde tekrar karya ve tekrar karya şeklinde devam etti.Bu durumda zaten sekizden fazla kere masal anlatmış olduğum ortaya çıktı.Sonra gecenin bir yarısı uyandı ve anne kaşıı dedi bana.Bu aralar sırtını kaşıtmaya meraklı.İyi tamam anlıyorumda bu işler akşam uyumadan önce yapılır, gecenin bir yarısı uyanılıp da sırt kaşıtılmaz ki..Tabi bu vesileyle de iki üç kez kalkılıp fuuu içildi.
Bu arada Damla ne yapıyor diyorsunuz değil mi? Damla anneannesiyle uyumaya çalışıyor.O garibim Karyanın edepsizliğinden edepsizlik yapmaya fırsat bulamıyor ki.
çokogo nun da ne olduğunu yazayım ve kaçayım.çokogo çukulata demek.

8 yorum:

hobibox dedi ki...

Selamlar canım,Daha önce "hobicell" adıyla yayın yapmakta iken, google ın sorunları yüzünden adres değişikliği yapmak zorunda kaldım. Yeni adresim şu anda size yazdığım isimledir. Beni buradan takip ederseniz çok sevinirim. Sevgiyle sağlıcakla kalınız.http://hobibox.blogspot.com/Hobibox-Afet ErgüBir hemşerim daha, ikizleriniz çok tatlı, Allah uzun ömürler versin

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Teşekkür ederim canım.Adresini kaydettim bile.Birazdan ziyaretindeyim..

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Yohoo adresine mail atmıştım,umarım ulaşmıştır..

Cocukla Cocuk dedi ki...

ay okurken bizimkilerden öyle çok şey buldum ki. uyuturken kontrolumu kaybettiğim çok olmuştur benim de, ayrıca sırt kaşıtma bizim kızda da var, şimdi nerde masaj koltuğu görsek oturuyor , seninkilerin büyümüş manzarasını söyleyim dedim.bezlerini bırakmaları hayırlı olsun, çok rahat bundan sonrası :)

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Yahoo yani :))))

ela ve ezgi'nin annesi dedi ki...

dilekcim,hani sormuşsun ya aralarda bu olurmu diye.oluyo canım senin aklına gelmicek şeyleri,istiyolar,buluyolar,yaptırıyolar.anlattığın bi çok şey bizdede var.yazını okurken çok şey buluyorum kendimizden. bez olayınıza çok sevindim canım.öpüyorum seni ve kuzularını.

Zuzuların Annesi dedi ki...

Dilek'cim büyümüş bu güzeller vallahi ben görmeyeli çok büyümüş:)bayıldım elbiselerine o bilmiş hallerine:)Maşallah,maşallah...Ayrıca malini aldım canım ve bende çok özlemiştim:))

aysencifci dedi ki...

Dilek'çim iyi ki Damla'da bu seramoniye katılmıyor. Uyku ve yemek bizde kabus oluyor, birde x2 olursa? Ayy, düşünmesi bile kabus! Geçecek bunlar, biraz daha büyüyünce peşimizi bırakıp arkadaşlarına takılacak ve "off anne, bırak beni" diyecekler:)) O zaman bu günleri arar mıyız? Aramayız bence! Biraz kendimize geliriz:)))Öptüm 3ünüzüde.