11 Şubat 2010 Perşembe

PARMAK BOYASI

Dün kızlara ilk kez parmak boyası aldım.Ve uygulama yaptık akşam..Tam tahmin ettiğim gibiydi.
Bugüne kadar neden geciktirdim diye soruyordum kendime.Dün cevabını buldum.Benim canavarlar için parmak boyası henüz erken.Biz boya işlerine ancak yazın başlayabiliriz.
Foto çektim ama yükleyemedim tabi bilgisayara.Görmeliydiniz.
İki kardeş o kadar farklı karakterde ki.Damla boyaların içine gömüldü.Aklınıza gelebilecek her yeri boyadı.Yere muşamba sermiştim ona rağmen yerdeki örtüm, kendisine faaliyet önlüğü giydirmiştim ona rağmen üstü başı v.s.boya oldu.
Karya ise (Namı diğer Banu Alkan-kokoşluk abidesi) efendim parmağı boya oldu diye habire sildirdi bana.boyanın içine azcık sokuyo kağıda dokunuyor sonra rahatsız oluyor.Ama neyse ki oda aştı kendini daha sonra..Ve boyaların içinde kayboldu.
Yalnız merak ettiğim bir şey bu sadece bize mahsus mu yoksa her çocuk aynı mı?
Biz açılan boyanın tamamını bitirdik.6 lı boya almıştım dördünü kurtardım, ikisi sizlere ömür.Anında bitti boyalar.Damla sağolsun sarı boyayı almıştı eline heryeri sarı boyayla boyadı.
Karya ise kırmızı boyayı almıştı eline.Ama sonra DAmla o kırmızı boyayıda bitirdi.Ve elindeki boş sarı boya kutusunu Karya ya veriyo al sen bununla oyna diye.Benim ikazlarımla Karya'ya azcık parmaklatıyo neyse ki.
İşte bizim bir parmak boyası maceramız da böylece sona erdi.Akşam evdekilere dedim ki.
"eğer kızlara tekrar parmak boyası çıkaracak olursam lütfen beni engelleyin yaza kadar.Çünkü yazın ver eline boyasın her yeri cıbıl cıbıl, sonra doğru banyoya"

14 yorum:

Toprak Büyürken dedi ki...

bende yazı bekliyim o zaman.bizim toprakta damla gibi heryeri batırır fikrimce. :)

aysencifci dedi ki...

Al benden de o kadar, bizde boya aldık ama boyayı bana yaptırdı, çünkü elleri kirlendi:)DHabire "annesi elimi sil" dedi durdu, sonra da "en iyisi sen yap, ben burdan sana bakarım" dedi:)DYaş 3'ü geçiyor bu arada:)DÖpüyorum kızları ve seni

MAVİANNE dedi ki...

bayılıyorum bu böceklerre benikiz de olsa ne kadar farklı her çocuk birbirindenben de hayretle görüyorum oğlanlardaki farklılıklarıparmak boya maceranız olaylı geçmiş :))en iyisi yazın yapmak haklısınat suya temizlensinler

sude naz'ın annesi dedi ki...

Canım üç post öncesinden itibaren yorumlarım çıkmamış..yazdım ama sanırım bloggerin azizliği..umarım bu yorumda gitmez...o parmakları yesinler..benimkine birkere yaptırdım şimdi ıhhh ...yoğurdun içine gıda boyası koyup yapıyorum parmak boya niyetine..temizlemesi daha kolay oluyo..tavsiye:)))

ASİYE dedi ki...

dilekcim bizmi böyleyiz yoksa her çocukmu demişsin ya.bizimkiilerde aynı kaygılanma:)))çok zıt karekterler.okurken sanki benim kızlardan bahsediyomuşsun gibi.ben parmak boyası almadım ama diğer boyalarla bile duvarların halini görme harita gibi oldu.anlıyacağın yaza çok iş çıktı bana.

seçilmiş yazarlardan yazılar dedi ki...

bence biraz uğraşırsanız kirlermeden boyamayı öğrenirler.yaza ertelemeyin derim,gelişimleri için çok faydalı :)

Zuzuların Annesi dedi ki...

Dilek'cim biz de artık çok problem olmuyor da daha küçüklerken batırmıştık aynı sizin gibi evi yeri:)Şimdi yine iki çocuk zor muhabbeti yapmış gibi olmayayım ama 4 adet boyalı el?takibi çok zor oluyor biz biliyoruz o yüzden anlıyorum ben seni:)Yazı bekle yazıııı ne kaldı şurada?Öptüm hepinizi:)

Zehra Gürgen dedi ki...

he hee ama o boyalı halleri nasılda şirin oluyor?bayılıyorum o boyalı minik yüzlere :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

yazın yapın kesinlikle.ellerine vıcık vıcık doldurmayı seviyorlar minikler. 6 yaşında kızımla bile cesaret istiyor parmak boyası :)

our twins of new york dedi ki...

Sizde Karya titiz, bizde de oglus:)) her evde bir tane var!!!yazin daha iyi olur kesinlikle!

NiLaY dedi ki...

ben de başlayıp bırakanlardanım parmak boyasını.. tamam çok eğleniyor biliyorum ama parmaklarını daldırınca boyaya durduramıyor kendini, her yeri boyuyor :))

EBRULİ dedi ki...

Canım nerelerdesinnn.

inciboncuk dedi ki...

kesinlikle hepsi böyle çocukların ama yazı bekleme bence ilk olduğu içndir. bir kaç seferden sonra olayı kavrayıp neler neler üretecekler bak gör:)

Belkıs dedi ki...

:))))))))))) Temizle dur işin ne :)))))))