10 Kasım 2009 Salı

FAYDALI ANNE KEKİ

İkizanneleri@googlegroupes da sevgili arkadaşım Özlem'e ait bir tarif bu.
Kendisi tamamen kendince ortaya çıkardığı bu tarifi grupta paylaşınca bizlerde hemen denedik.
Ben kendi adıma bayıldım bayıldım bayıldım....
Bu kadar sağlıklı ve bu kadar lezzetli bir kek olamaz.Ben yalnız içine Özlemden ilham alarak aklıma ne gelirse koydum.Haşlanmış kestane, taze ceviz içi ve yulaf ezmesi.Kuru üzümü de içlerine katarak rondoda iyice karıştırdım.Ve sadece kepek unu kullandım çünkü evde tam buğday unum yoktu.Hani bir önceki postta yazmıştım ya sinangil kepek unu diye işte ondan.
Muhteşem bir tat.Tahinin o can alıcı tadı keki kavurmuş resmen.Ve pekmez olarak da evde dut pekmezi vardı ve kızlar dut pekmezini beğenmemişlerdi.Onu kullandım.
Ama siz tatlı seviyorsanız bir bardak pekmez kullanmanızı öneririm ve şekeri de mümkünse bir kaşık yapın.Hadi bakalım mutfağa.Kuzulara kek yapmaya.

2 su bardağı un (tam buğday unu, tam çavdar unu ya da söke unun 7 tahıllı > unları var)
1 su bardagi kuruyemiş (rondoda çekilecek)
1 su bardağı süt
yarım su bardagi pekmez
yarım su bardagi tahin
yarım su bardagi zeytinyağı
yarım su bardağı kuru üzüm
3 yumurta
kabartma tozu
2 çorba kaşığı şeker
tarifi
şekeri ve yumurtayı blenderla karıştır 5 dakika karışması lazım köpürene kadar sonra tüm malzemeyi ekle karıştır 180 derece fırında 40 dakika pişir bıçakla kontrol et bulaşıksa pişmemiştir 10 dakka daha afiyet olsun:)

2 yorum:

SMİLENA dedi ki...

bomba gibi bişey.harika bir tarifmiş.eline sağlık.sinangili çok seviyorum .hatta bana onlardan bir paket dolusu hediyeler gelmişti.öpüyorum sizi

cavidan dedi ki...

canım mimlendin bir ara uğra bana..