30 Ekim 2009 Cuma

HASTAYIZ ve 22 AYLIK OLDUK..

Geçen hafta perşembeden beri hastalık var evimizde.İlk önce Damla hastalandı.Pazartesi sabaha karşı kusarak uyandı yavrum.Sabaha kadar kustu.Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edince (bir gün kusma ertesi gün hiç bir şey yok şeklinde-ateş de yoktu) perşembe günü hastaneye gittik.Aynı gün Karyanın da burun akıntısı başlamıştı ama onda da ateş yoktu.O gün işten izin alıp hastaneye gidene kadar saat 15,00 oldu ve biz kayıt için sıraya girdiğimizde muayenenin bittiğini ama drlardan rica edersek belki muayene edebileceklerini söyledi kayıtta ki genç.Ben ve bir bayan vardık sadece muayene olacak.Gittim iki dr dan da rica ettim ama bakamayacaklarını söylediler.Devletimin dru saat 15,00 ten sonra gelen hastaları maalesef muayene etmediler.Bizde oraya kadar gitmişken acile girelim bari dedik.Sağolsun oradakiler gayet güzel ilgilendiler.Damla'nın idrar yolu sorunu olduğu için evden poşet takıp gitmiştik.Bu yüzden mütemadiyen ağladı Damla.poşet rahatsız etti çünkü onu.Dr muayene ederken de ortalığı ayağa kaldırdı.Dr teyze de çok tatlıydı.Bende seni muayene etmeden burdan göndermicem diyerek azmini dile getirdi ve dediği gibi de yaptı.Hatta Damla'ya sen ne kadar cadısın bile dedi.Neyse acillik bir durum olmadığı için Karyayı muayene ettirmedik o gün.Ertesi gün Karya'nın burun akıntısıyla beraber ateşi de yükselince tekrar işten izin alıp onuda hastaneye götürdük.Bu kez erken gittiğimiz için muayene olabildik.Hafif nezle dedi dr ve ilaç verdi.Ama hala burun akıntısı geçmedi kızımın.Ve Perşembe sabaha karşı o da kusarak uyandı.Ve sabaha kadar kustu.Su içti anında içtiği suyu dahi çıkardı.Gündüz bir şeyi yoktu.Kusmasıda.İştahı yok sadece.Belki yediği bir şey dokunmuştur diye dra götürmedim ama bu gece yine kusarak uyandı.Bir kez kustu ama eğer devam ederse bugün yine dra götürmeyi düşünüyorum.
Bu arada 22 ayı doldurduk.Ve iyice fırlama oldu bu kızlar.Hele Karya o kadar fırlama ki.Anlatamam.Dün eşime biz bu çocuğu ileride tiyatrocu yapalım dedim.acaip taklitçi ve eğlenceli bir çocuk.Kavgalar, didişmeler v.s. had safhada.Karya iyice konuşmayı ilerletti.Artık neredeyse her kelimeyi kolaylıkla söylüyor..
Damlanın en sevdiğim kelimesi şu.
hüüüüüüü...sizce bu ne demek.
Bayılıyorum onun hüüüüüü deyişine..Bazen bir kaç kere tekrarlattırıyorum oda anlıyor benim özellikle yaptığımı ve gülüyor.hüüüüü su demek.
Karya'nın biye biye biye biye dediği bir şey vardı.Hala çözemediğimi söylemiştim.Artık ne demek istediğini biliyorum.biye biye balık demekmiş.bilginize.

11 yorum:

EbrUgur & Fatih dedi ki...

gecmis olsun kücük hanimlara... insallah cabuk iyilesirler - sevgiler

lena dedi ki...

geçmiş olsun dilek ablacım,bende hasta oldum ama artık iyiyim biraz:)minikleri öp benim için:)

sude naz'ın annesi dedi ki...

canım geçmiş olsun..bi an önce toparlarlar umarım..hüüppp ha sıpa:))

cavidan dedi ki...

çok geçmiş olsun canım ya ..ikisinide çok öpüyorum.

sdilek dedi ki...

Çok teşekkürler kızlar..Kuzular hasta olmasın diyorum hep ama hasta oluyorlar işte.Eylemcim hüüppp diil kız hüüüüüü...hüüüüü hüüüüüü diyor sadece..

laleninbahcesi.blogspot.com dedi ki...

geçmiş olsun. Ama siz kocaman olmuşsunuz artık. ÇOOK SEVGİLER

ummugulsum dedi ki...

gecmıs olsun canım. huuu deyısı cok tatlı ya:)

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

canım öncelikle dilerim en kısa zamanda atlatır melekler ama kusma olayıda var madem sen doktor yolunu tut bence yine. canlarım ya hasta olunca soluveriyorlar bunlar. iyileşincede hemen iyileştiler diye yazda merak ettirme canım haa.çok öptük...

KUZEY TAN dedi ki...

Geçmiş olsun güzellere. Hemen iyileşsinler

ASİYE dedi ki...

dilekcim geçmiş olsun,umarım bi an önce atlatırlar.öpüp kokla benim için onları.

EBRULİ dedi ki...

canım çok geçmiş olsun.ben de hala düzelemedim yaa,yatıp kalkıyorum mecburen.dikkat et kendine ve prenseslere.öpüyorum seni.