12 Ekim 2009 Pazartesi

GECİKMİŞ FOTOLAR VE NELER YAPIYORUZ..

Salıncaklarımızın orijinali.Korkuluklu ve yüksek.
Kızlar boyama yaparken.
Ve kitaplarımızla



Uzun zamandır fotoları bilgisayara yükleyememiştim.Zaman zaman fotoları yükleyeceğim bloguma.Kızlar bu arada iyice dillendi.Hele Karya öyle komiklikler yapıyor ki.
Mesela;
Bizim evin yakınında çiftlik var.HAftada en az bir kez gidiyoruz oraya süt almaya.Yoğurt yapıyoruz, içiyoruz v.s.Taze taze öyle lezzetli ki.HAtta geçenlerde kızlarada o sütten içirdim alışmaları için.Yavaş yavaş pastörize sütü bırakıp, çiftlikten aldığımız sütten vermeyi düşünüyorum.Üzerinde bir parmak kaymak yapıyor neredeyse süt.Neyse akşamları işten eve dönünce kızlarıda alıyoruz, arabayla gidiyoruz çiftliğe.Babamız sütümüzü alırken biz çiftlikte biraz geziyoruz.Tavukları, kuzuları, atları en önemlisi de inekleri görüyoruz.Karya onlara mööööö diyor.Neyse efendim yine böyle bir gün ineklerin yanına ziyarete gittiğimizde minik danalar var başka bir alanda onları sevelim dedik.BAkmayın siz minik dediğime.Orta boy olmuşlar artık.Ama o kadar cana yakınlar ki.KArya kucağımda ben seveyim derken, danacık aldı benim elimi yalamaya başladı.Önce korktum tabi.HAyatımda hiç bir inekle böyle yakınlık kurmamıştım ben.Kokuları beni fena yapıyor.Ama kızlar korkmasın diye ses çıkarmadım tabe.Tekrar verdim elimi yine yaladı hayvancağız.Sonra Damla da sevmek istedi onun elini de yaladı inek.DAmla da tırstı ama korktuğunu belli etmedi cesur kızım benim.Neyse orda başladı KArya "anneeee mööööö" diyerek elimi yalamaya.Ve o günden beri de yaklaşık bir haftadır her ikiside anneeee möööö diyerek gelip elimi yalıyorlar.Bu arada onlara sürekli kitap almaya çalışıyorum.Kitapları şimdilik çok seviyorlar.Ve paylaşamıyorlar.Ama okuduğum hikayeleri neredeyse öğrendiler.Sorduğum zaman bana anlatabiliyorlar.Tabi sadece ana hatlarla.Sonra boyama kitaplarını boyamaya başladılar.Tabi karalama olarak.Kalemi çok seviyorlar.Evin her tarafı duvarlar, halılar, mobilyalar hatta perdelerim bile karalanmış durumda.Bayılıyorlar duvar boyamaya.Salon duvarı olunca biraz canım sıkılıyor ama yapacak bir şey yok.Artık seneye badana boya işleriyle halledilecek sanırım.Bu arada çamaşır makinesi ve bulaşık makineside karalananlar arasında.
Bilgisayarda kurbağa var bir tane şarkı söylüyor.Ona bayılıyorlar.Dinletmek isterseniz tık lütfen.
Söylediğimiz şarkılardan bazıları ise şunlar.İkisinin de favori şarkıları farklı ama.Birine başladığım zaman diğeri başka şarkı istiyor ve ben bir cümle ondan, bir cümle ondan şeklinde şarkıları bitiriyorum.Onlar da farkındalar ama böyle hoşlarına gidiyor işte.
Karya bir gün bir gün bir çocuğu seviyor.
Damla kırmızı balığı.
Karya mini mini bir kuşu seviyor.
Damla gel gel sarışınımı (Sezen Aksu)
Bugün onlara oyun halısı aldık birde boyama önlüğü.Şimdi sırada faaliyet masası var.Onu da ikeadan almayı düşünüyorum.Bakalım kısmet.
Dün bir de Özdilekten onlara iki cd aldım.mais'y çiftlikte, diğeri de mais'y abc..
Şöyle bir baktım akşam ve sanırım hoşuma gidecek.Küçük bir fare ve arkadaşları var.Öğretici bir çizgi film.
Daha yazacak şeylerim var mı bilemiyorum.Ama aklıma gelenler bunlar.Şimdi fotoları ekliyim.

7 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

o tatlılar, resimlere bile bakınca hızlı büyüdüklerini görebiliyor insan.Maaşallah !!

Zuzuların Annesi dedi ki...

Dilek'cim iyi olmanıza sevindim,maşallah büyüyor senin melekler...Evdeki salıncağa ve senin elini yalamaları kısmına bayıldım:))Sevgiler canım...Muck.

laleninbahcesi.blogspot.com dedi ki...

çocuklar ne kadar hızlı büyüyorlar şaşıyorum bazen. Daha bir kaç ay önce kanepede yatan bizim Cancan , şimdi tüm çekmeceleri döküyor. Yalnız benim aklım hala o salıncaklarda. Sevgiyle

babycakes dedi ki...

bakarmısınız hanımlardaki saltanata salonun ortasında kocaman 2 tane salıncak:))) hahahaaa.... Geçen sene bizim salon resmen kreş gibiydi salıncaklar, bisikletler vs. o aklıma geldi:)))

Toprak Aras dedi ki...

ayy ben yerim bunları yaabenim kuzumdan sizde 2 tane var ne mutlu sizeeçok tatlılar maşallah

yasemin dedi ki...

dilekcim ne kadar kocaman olmuşlar maşallah,büyümüşler de boyamada yapıyorlar,ne çabuk geçiyor zaman,artık iyice birbirlerine arkadaş olmuş bu boncuk kızlar

Belkıs dedi ki...

Cücük danacık bunnar yaa :)))) İyi güldüm yalanma kısmısına :))