21 Temmuz 2009 Salı

KARYA VE DAMLA'DAN KISA KISA

Dün akşam itibariyle Karya WC ye çişini ve kakasını yaptı.Nasıl mı?
Ben wc ye girmiştim.Arkamdan ne ağlamak yıkıyo ortalığı.Hemen çıktım.Babaannesi üstünü değiştirmeye çalışıyo, artık yatma vakti geldi çünkü.Çocuk atıyo kendini ordan oraya.Ne alt değiştiriyo, ne üst.Ne oldu kızım diyorum gel ben yapayım yok aynen ağlamaya devam.Tamam dedim altını bağlatmak istemiyo bizim kız.Hadi öyle gez madem ne yapayım.Kalktı ayağa ama hala ağlıyo.Sonra hem ağlayarak hem işaretlerle bana wc ye gitmek istediğini anlattı.Tamam dedim aldım götürdüm oturttum klozete.Hadi annecim çişş dedim ve inanılmaz ama çişini klozete yaptı.Bittimi hadi kalkalım dedim.Yok daha oturmak istiyo.peki dedim az daha oturalım.Bu arada ıkınmaya başladı minik kızım.aaa o da ne.kaka yapıyo.Valla dedim aferin boncuğuma.Yaptı yani.Altını temizledim sonra Damla'yı oturttum ama sanırım onun çişi yoktu buna rağmen o da çişşş çişşş diye biraz debelendi.
Önümüzdeki hafta izne ayrılacağım.Bu sürede bi el atayım diyorum şu duruma.Bakarsınız izin dönüşü benim kızlarla çiş olayını halletmiş olurum.Onlara lazımlıkda almıştım ama onu oyuncak olarak kullanıyorlar.
Bu arada Karya konuşma çalışmalarına hız verdi.Damla biraz daha yavaş bu konuda.Zaten anlatmak istedikleri herşeyi işaretlerle anlatıyorlar.Banyo yapmak istediklerinde başlarını ovalıyorlar.Gezmek istediklerinde kapıya gidiyorlar.Karya emziğini istediğinde direk babaannesine gidiyor.emzik koruma memuru kendisi.

Karya
anniii - anne
baba - baba
baba - babaanne
dede - anneanne
dedaaa - seda
ayiiii - ali
da - dayı
abiiiii - abi
bummm - su
meme - emzik
mama - mama
dabba - damla
hayaa - hala

Damla
baba - baba
baba - anne
deda - seda
bumm - su
mama - mama
ka - karya
ba - battaniye

Dün onlara şu renkli sandaletlerden aldım.Alırken Karya hanım lila renkli sandaleti beğendi zaten ayak nosuna uygun olan lila, sarı ve beyaz renkti.Damla'ya da kırmızı aldım.İkisi de aynı no ama nedense büyüklük farkı vardı aralarında.Hesapı ödemek için bile zor aldık Karya'nın elinden sandaletleri.Eve geldik giyidiricem ayaklarında göreyim istiyorum Karya vermedi yine bana.bende Damla'ya giydirdim.Efendim kıyametler kopyu evde.Neden o kırmızı da diğeri lila.
Hanımefendi yerlere attı sandaletleri.Gittik tekrar değiştirmeye.Baktık kırmızının küçüğü yok.Hadi dedim alayım damlaya giydiririm ama damlayada büyükgelecek belli.İçime de sinmiyo.Koydum önüne Karyanın renkleri seç beğen dedim.kırmızı, beyaz ve sarı.Bir türlü beğenemedi en sonunda beyazları aldı eline.Tekrar eve geldik.Evde yine krize girdi çocuk.Damlanın ayağında gördükçe kırmızıyı deliriyo ve kendisi giymiyo ısrarla.En sonunda babası tamam o zaman bu beyazları damlaya verelim bunlar çok güzel ama damla giysin sende bu kırmızıları giy madem dedi.Baktım bu şaşırdı.Bende katıldım oyuna.Evet dedim bunlar çok güzel damla giysin bunları dememe kalmadı geçiriverdi ayaklarına.Ne yapıcam ben bu kızla.
Kardeşini çok kıskanıyor ve ben bu duruma çok üzülüyorum.Damlanın kucağıma gelmesine bile deli oluyor.Bende aralarına yatıp birisini bir tarafıma, diğerine diğer tarafıma alıyorum ve ikisine de öyle sarılıyorum.off işim çok benim..

9 yorum:

Belkıs dedi ki...

Dilekcik şu kıskançlık olayında sıkma hiç kendini olacak böyle şeyler vede emin ol çözümünü kendileri üretecekler :)

SMİLENA dedi ki...

ay çok alemler şu böcükler.benimkilerin arasında 3 yaş fark var yine de kıskanıyorlar birbirilerini.böyle büyüyecekler galiba .alışmak gerek.
üçünüzü de öptüm

Oya dedi ki...

Ay dilek maşallah valla kızlar tuvalet eğitimine hazır hale gelmişler. Ben İkraya daha ne klozete ne lazımlığa yaptıramadım çişini. İnşallah tatilde zorlanmadan bitirirsin bu işi. Sandaletlerinide güle güle giysin prensesler. Ay o kıskançlık olayı aynen bizdede oluyor. İkra zaten kıskanıyordu kardeşini, şimdi Yüsrada yavaş yavaş kıskanmaya başladı. Çok normal yani, al ikisinide koynuna bi birine sarıl bi birine ohh misler gibi:))

ikiz Bebek dedi ki...

uyku düzenleri nasıl?benimkiler gece avaz avaz bağırarak,süt istiyorlar.Su veriyorum,bu sefer yıkıyorlar ortalığı.Ne yapacağım bilemiyorum.

Oya dedi ki...

Bizde Yüsra pek uyanmıyor ama İkra kaç kere uyanıyor bir bilsen. Bi uyanıyo su istiyo, bi uyanıyo süt istiyo bi uyanıyo bişi isteniyo anne yanıma gel diyo. Yani uyanacak bişiler buluyo mutlaka. Hiç uyanmadan uyuduğu geceler az. Gündüz hala 2 uyku yapıyoruz biz bunu etkisi varmıdır bilmiyorum. Deliksiz uyuyacağım günler nezaman gelecek merak ediyorum. Süt istiyorlarsa süt ver niye su veriyorsun canım. Acıkıyorlar demek ki. İkra yatarken az yerse gece süt istiyor.

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Oyacım gece içilen süt mideye zararlı.Reflüye neden oluyor bildiğim kadarıyla.Bizim drumuzda süt yerine su önerenlerden.Hatta yatmadan önce de süt yerine muhallebi tarzı önermişti ama benimkiler yatmadan süt içiyorlar.

İkizbebek benimkilerde gece sık uyanan cinsten.Uynaıp sularını içip mutlaka yanımda yatmak istiyorlar.Yanımda uyutup tekrar yataklarına yatırırsam bu böyle sabaha kadar çok sık devam ediyor.İkisiyle birlikte yan yana ancak yerde yatabiliyoruz.Yataklarında çok istiyorum uyusunlar ama ne yapalım en azından artık odalarında yatabiliyorlar.

Smilena bizde seni öpüyoruz.Ve evet sanırım bu kıskançlık hayat boyu sürecek.Sonuçta bizde kardeşlerimizi kıskanmadık mı?

Belkısım biliyorum ama inan Damla ya çok üzülüyorum.Hep geri planda kalıyormuş gibi geliyor bana.beni üzen de bu zaten.

Oyacım sandaletler için tşk etmeyi unuttum sana canım.

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

bu işaretle gösterme olayı aynen bizde de son gaz devam :(( hanımefendi gideceği yönü bile parmakla gösteriyor annede elinden tutup yürü, helebir yürümesem kıyametler kopuyorrrr atıyor kendini yere,,,,....
gerisi malum gözyaşı yarışı...

meleklerim bunlarda yaaa,kıskanmaları bile ayrı tatlıdır şimdi,
öpüyorum...

♥ MAVİANNE ♥ dedi ki...

canım desteğine teşekkürler
yerim ben o kuzucukları
bayıldım onlara
öptüm şekercim

Ayşem'in Annesi dedi ki...

yaw bu çocuklara hala demesini de öğretin.Tam hala olmasa da ala lala ne biliim işte bişiler söylesinler yaaaaaaa....