20 Mayıs 2009 Çarşamba

BİZDEN

Yine ara verdim.Ama napimm yazasım yok bu aralar.İş güç.Bir de taşınma telaşı kafamı toparlayamıyorum bir türlü.Haftasonu evde ufak ufak toparlanmaya başladık.Bu ayın sonunda taşınıyoruz kısmetse.Taşınacağımız evde küçük tadilatlar vardı onlar bitti.Bugün mutfakta yapılacak son bir kaç şey kaldı umuyorum ki onu da bugün bitirecekler.Bizde artık yavaş yavaş taşınacağız.Gelelim kızlara.
Onlar artık iyice büyüdüler.Her şeyi anlıyorlar.Ama birbirleriyle küçük didişmelerde başladı.Sanırım ufak ufak kıskançlıklar başlıyor.Ve birbirine zarar vermeler.Özelikle Karya Damla'ya zarar veriyor.Ya bir yerlerini ısırıyor yada saçını çekiyor.Damla'da zarar vermek gibi bir davranış yok.Karya'yı nasıl vazgeçireceğim bu işten bilmiyorum.Anlatıyorum o senin kardeşin diye.O zaman gidip öpüyor, sarılıyor.Ama bir şeyi paylaşamayınca hemen yine aynı şeyi yapıyor.Bu durumu pedagogumuzla konuşmamız gerekiyor sanırım.Bir de Karya'ya bir şeyi yapma deyince inadına yapıyor.Bağırmak, sinirlenmek ve hatta öfkeli bakışlar hiç işe yaramıyor.Tam aksine gülerek yine yapacağını yapıyor.Sakince anlatmaya çalışıyorum ama nafile.Bizi zorlıyacak bu kız.Bir de asabi ki sormayın gitsin.Damla daha anlıyor gibi.Hatta ona kızdığımızda zoruna gidiyor ve ağlıyor.Ona sakince anlatınca vazgeçiyor yapacağı şeyden.O hala keçiliğe devam ediyor.Koltuk teoelerinde gezmek ve bir koltuktan diğerine atlamak en büyük eğlencesi.Ama düşme korkusu yok onda.Bizimse yüreğimiz sürekli ağzımızda.Bu aralar fazla abur cubur yemeğe başladılar.Özelikle çikolata delisi oldular.Eve her gelen çikolatayla geliyor.Ama kızların bu kadar erken çikolatayla tanışması beni çok rahatsız ediyor.Mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıyorum.Ama anne ve baba da çikolata manyağı olunca onların ne kadar uzak duracağı muamma tabi ki.Cips ve kola konusunda çok katıyız ama.Evimize asla kola girmiyor.Ve ben onların kolayla hiç tanışmaması için elimden geleni yapacağım sanırım.
Karya alt azılarını da çıkardı.Şu an onun alt ve üst olmak üzere toplam dört azısı var.Damla ise hala bir tanesiyle uğraşıyor.Üstten birisinin küçük bir parçası çıktı ama o kadar.Hala çıksammı çıkmasammı diye düşünüyor azı efendi.Kızımı zorlamadan gelse bari.neyse ben şimdi evi aramak durumundayım.Bakimm kuzularım ne yapmışlar bu haftanın ilk gününde.

16 yorum:

Oya dedi ki...

Dilekciğim hoşgeldin blokuna:)) ve kolay gelsin, yakın zamanda taşınan biri olarak taşınmanın ne denli zor olduğunu çok iyi bilirim. Kızlar büyümüşler de didişmelerede başlamışlar maşallah:)) İki kız annesi olmak kolay değil, kimbilir daha ne kavgalar edecekler ilerde, yandık valla biz:)) Ay o abur cubur meselesinden bende çok dertliyim. Ben işteyken dedesi çok alıyor ikraya ve sinir oluyorum. Abur cubur yediği gün yemek düzenimiz tamamen bozuluyor. Allah sağlık versin bir şekilde büyüyecekler işte.

cavidan dedi ki...

CANIM ÖZLETİYORSUN KENDİNİ..İNŞALLAH HAYIRLARLA TAŞINIRSIN TEZ ELDEN..KIZLARIMIZI ÇOK ÖPÜYORUM..

Prima Rima dedi ki...

İkiz bile olsalar nasıl da farklı tavırları ve karakterleri var değilmi?
Bu arada kolay gelsin sanada...hem kızları büyütürken hemde taşınırken ihtiyacın olacak:)

Ayşem'in Annesi dedi ki...

Karya'nın yaptıklarına inanamadım.Bana Damla Karya'ya yapıyor deseydin hiç şaşırmazdım.Bizim masum kelebek,kozasını çoktan yırtmış da halası uyuyormuş:)

eviminnuru dedi ki...

taşınmakmı! ben yeni toparlandım size kolaygelsin

SMİLENA dedi ki...

ah demek başladılar didişmeye.benim ufaklık ta hep ısırıyor abisini.kıskanmaları doğal..ama anlatmak hiç bir işe yaramıyor.biz de eve asla kola almıyoruz.ikisi de gazlı içeceğin tadını bilmiyor.hatta herkes şaşırıyor.nasıl sevmezler diye.anne babadan ne görürlerse onu bilirler...
sana kolay gelsin.çok zor büyüyorlar ama keyifi de bambaşka.
öpüyorum üçünüzüde

sude naz'ın annesi dedi ki...

bukadar ayrı kalma olurmu..bende taşınıyorum bu konuda kaderdaşız yani..hele bide ikizlerle..allah kolaylık versin canım..o bıdıklarda çok şekerler ya gözümde canlandırdımda okurken..:))ikizler ama nekadar ayrı karakterler dimi..

Ö.E. dedi ki...

Kolay gelsin Dilek. Taşınma zorluğunu yeni atlatmış biri olarak kolaylıklar diliyorum sana.
Şu vurma işinde de vurana kızmamayı genel bir konuşma yapmayı dene çünkü direkt vurana sözlü müdahalede bulununca dayak yiyen bu durumu farklı kullanıyor. Bizde azra dokunmadan çığlık atar oldu. Ben bir süredir gittiğimiz oyun evinin öğretmenin tavsiyesi ile bu yöntemi deniyorum umarım işe yarar.
Sevgiler...

Belkıs dedi ki...

OOyyy taşınma hazırlıkalrı başlamış. Allah kolaylıklar versin canım zor iş vesselam gözünü korkutmak gibi olmasında :p Kuzularımı özledim ben resim istiyorum resimm

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

taşınmanın üzerine bide iki kuzucuğun daha da didişmesi,sen canını sıkmadan evini hallet nasıls onlar yeni eve geçince kendileriyle uğraşmayı bırakır,yeni yerleri keşfe çıkarlar,
bu diş konusun benimde aklımda bizdede azı lar görünmedi ama acısı çok...
canım kolay gelsin sana şimdiden,öpüyoruz..

inci ve annesi dedi ki...

dilekcim sanırım karya sana çekmiş damla babaya :)
şaka bir yana okurken gözümün önüne geldi cadılar annemmm ne sevimlidirler yaaaa
Allah yardımcın olsun arkadaşım inşalla sıkıntısız taşınırsın
çok öpüyorum

çise ve annesi... dedi ki...

ne zevklidir onları seyretmek kavga ederken bile,taşınmak çokzor kolay gelsin ...

Banu Durgunlu dedi ki...

Dilekcim ben okuyuncaya kadar 2 gün geçti gerçi postunu...Umarım artık biraz daha kolaylamışsındır işlerini,çocuklarla taşınmak hiç kolay değil...
Bu arada hayırlı olsun yeni eviniz.Mutlulukla sağlıkla huzurla oturun inşallah...
Kıskanma,ısırma ve kavga kısmına gelince...Gözünü korkutmayayım ama bizde hala zaman zaman yaşanıyor:(
Bazen çok iyiler bazende kavgalı:))Öptüm canım.

gülçin g. dedi ki...

belli değil mi didişmeler, kavgalar, kıskançklıklar... sevinin sevinin büyüyorlar :))

taşınma işi zordur, kolay gelsin...

KAYGILI ANNE dedi ki...

dilekciğim kolaylıklar diliyorum senin kızlar daha ufakta işin zor sana kolay gelsin.Aralarındaki didişme olayındada zaman zaman çocuklar değişiyor bizde bir dönem sürekli eftalya elife vurup şiddet uygularken şimdi durum tersine döndü

nilay dedi ki...

canım Allah kolaylık versin..biz bir tanesiyle uğraşırken..yok inadı,yok direnmeleri yok dişler sen çarpı 2..ama bir çırpıda iki çoçuk annesi olmakda ayrı keyiflidir ve tüm zorlukları unutturur..İlke de bize pat küt patlatıyor..ve hiç hayırdan anlamıyor hayır dedikçe oda bize hayır diyor ve tüm şirinliklerini yapıyor..taşınma konusundada kolay gelsin..
sevgiler..