23 Nisan 2009 Perşembe

BUGÜN 23 NİSAN

Sanki her tarafta var bir düğün.
Çünkü, en şerefli en mutlu gün.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.

İşte, bugün bir meclis kuruldu,
Sonra hemen padişah kovuldu.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.

Bugün, Atatürk'ten bir armağan,
Yoksa, tutsak olurdun sen inan.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.

Çocukluğumda öğrendiğim bir şarkıydı bu.İlkokulda korodayken bu şarkıyı söylemiştik.Her yıl 23 Nisan'da mutlaka öğretmenimiz bize bir faaliyet yaptırırdı.Ya koroda şarkı söylerdik,ya folklor yapardık, ya da kelebek rontu yapardık.İnanamıyorum bu kadar çabuk büyüdüğüme. Halbu ki daha dün gibi.Yaşlanmışım demek.Büyüdüm de artık ben de anne oldum ve çocuklarımı 23 Nisan da göreceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Sabah kızlar uyandıktan sonra kahvaltımızı ettik her beraber.Onlar döke saça yediler.Sonra hemen hazırlandık ve yakınımzda bulunan ilköğretim okuluna gittik.Gösterileri kızlarla birlikte izleyelim diye. Hava biraz serinceydi.Kızlar bayıldı ortama.her taraf rengarenk çocukla dolu.Muhteşem gösteriler yaptılar.Hele 2.sınıfların yaptığı kafkas olayına bittik biz eşimle.Erkek çocukların kafasındaki tüylü şapka biraz büyükçeydi sanırım çocuklar zıpladıkça şapkalar çenelerine kadar indi.HArika görüntülerdi.Kimi kız çocuklarıda biraz ince giyindikleri için tir tir titrediler.İçim parçalandı onları görünce ama bugün onların bayramı.Her şeye rağmen onlar çok mutluydu.Ve mutlu olmalılar.Onlar bizim geleceğimiz.Ulu önder ATATÜRK'e ne kadar minnettar olsak az diye düşünüyorum.
Rahat uyu ATAM çocuklarımız senin gösterdiğin yolda hiç durmadan ilerleyecekler.
Tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

4 yorum:

SMİLENA dedi ki...

bayramınız kutlu olsun.böcüklerini kocaman öpüyorum

zehra dedi ki...

23 nısan ulusal egemenlık bayramımız kutlu olsun

Belkıs Güler Gökçayır dedi ki...

bende kuzucuklarımın bayramını kutluyorumm :)

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

canım siteni henüz tamamen hatmetmiş değilim ama bugün baya inceledim,ne kadar zor olduğunu düşünüyorum ikizlerin yaaa;) ben daha birini beceremiyorum ve dilek bence sen cok başarılı bir annesin,bunu abartmadan söylediğimede emin ol,hem sen bunlara nasıl böcüklerim dersin ya,bunlar 2 tane MELEK MELEK!! ALLAH sana en büyük hediyesini 2 tane birden vermişşş ya çok tatlı suratları varrrr:))
görüşelim sık sık dilekcim,
öpüyorum melekleriniii,
yasmin su ayrı ayrı öpüyor teyzesi.