29 Ocak 2009 Perşembe

13.AY VE SİZ

"Güzel kızlarım benim.
Sizi o kadar özlüyorum ki.Yine çalışan anne sendromuna girdim sanırım."
Bu düşüncelere sık sık kapılıyorum ve kapılmayan hiç bir annenin olduğunu da sanmıyorum.
Bu günlerde yine takıntılıyım.Damla anneanne delisi oldu.Benim kucağıma bile gelmek istemiyor.Anneannesi onun her istediğini yapıyor.Bense otorite durumundayım ona göre.İstediği olumsuz şeylere hayır diyebiliyorum.O da bunun farkında.Eğer istediği şey olmassa ağlıyor.Bana ağlıyorsa ve ben hayır dediysem bir müddet sonra susuyor.Ama anneannesi öyle değil.O ne isterse yapıyor.
Ve geçen gün annem bana dedi ki.Yine Damla olumsuz bir şey istemişti ve ben gözlerimle sertçe bakıp beni anlamasını sağladım.O da ağladı.Annemde öyle davranma ileride seni sevmez yoksa dedi.Kızım beni sevmiyecek mi acaba.Yanlış mı davranıyorum bilmiyorum ki.Bu çocuklara nasıl davranmalı.Onların sevgisini her daim duyumsamak için her istedikleri yapılmalı mı?offfffffff kötüyüm anlıyacağınız.Çocuk yetiştirmek ne kadar zor.
Bu aralar neler yapıyor kızlarım.İşte bunları:
-Artık her şeyi anlıyorsunuz.
-O kadar akıllısnız ki.Yapma denilen şeyi yapmamanız gerektiğini bildiğiniz halde yapıyorsunuz. Hem de büyük bir zevkle.
-İki kafadar bir olup mutfak çekmecelerini dağıtıyorsunuz.Ben topluyorum düzenliyorum.O esnaya kadar dokunmuyorsunuz.Ne zaman ki işim bitip çekmeceyi itiyorum.Başka bir iş yapmak için arkamı dönüyorum.Bir de bakmışım siz yine çekmeceyi açıp dağıtmaya başlamışsınız.
-TV nin açma kapama düğmesini öğrendiniz.O kadar çok yapıyorsunuz ki bunu.Bir de bu *2 olunca mecburen düğmeyi bantla kapamak zorunda kaldık.
-Kucağımızdayken ışıkları açıp kapayabiliyorsunuz.Hatta asansörü bile çağırabiliyorsunuz.
-Bir kaç kez çikolata yediniz ve bayıldınız buna.bir de çubuk krakeri çok sevdiniz.Elinizde krakerle dolaşıp yerlere ufalamayı çok seviyorsunuz.
-Geçen gün ilk kez tane tane ayıklanmış nardan yediniz.yemek yerken en ufak bir tanecik bile gelse ağzınıza çıkaran siz, çekirdekleriyle birlikte o narı nasıl yediniz hala inanamıyorum.Ben hep diyorum ama işinize gelen şeyleri öyle güzel yiyorsunuz ki.İş sağlıklı yemeğe gelince maalesef.
-Karya yürüme çalışmalarına ağırlık verdi.Artık 4-5 adım atabiliyor oda.Daha önce hiç üzmüyordu kendini.Ama akrabamızın oğlu Efe ve Damlayı birlikte yürüken görünce sanırım heveslendi.Ve o da başladı çalışma yapmaya.
-Benim odama girip parfümlerimi ve daha bir çok şeyimi kurcalamaya bayılıyorsunuz.
-Koltuklara tırmanmak için müthiş çaba sarfediyorsunuz.Az biraz destekle bu işi de layıkıyla yapıyorsunuz.
-TRT 4 deki Gece Bahçesi en sevdiğiniz program.En sevdiğiniz karakterlerde absi dayzi ve igil pigil.
-Müzik vazgeçilmeniz ama en sevdiğiniz şarkı hala İsmail YK Bas Gaza ve Hadise Düm Tek.
-Hala en sevdiğiniz çorba Yayla çorbası
-Karya uyurken emzik emiyor.Ama uyanınca hemen ağzından çıkarıp bize veriyor.Çünki uyanıkken emzik emilmeyeceğini öğrendi.
-Karya benim eşyalarımı alıp kokluyormuş.evdekiler öyle söylüyor.Damla ise babasınınkileri.
-Yeni bir şey giydiğiniz zaman onların yeni ciciler olduğunu anlıyorsunuz
-Evdeki bilumum eşyaları gösterip onların ne olduğunu soruyorsunuz.
-Islak mendilleri alıp evde temizlik yapmaya başladınız.Önce yüzünüzü sonra yerleri sonra da TV ve sehpaları
-Susadığınız zaman suyunuzu istiyorsunuz.
-Damla uyumak istemediği zaman pijamalarını giymeyi reddediyor ve battaniyesini üzerinden atıyor.İki gündür ayakta sallanarak uyuyor.
-Damla hala peluş battaniye canavarı.O olmadan uyumak istemiyor.
-İkiside çıplak ayaklarını ve bacaklarını çok seviyor.
-Dişlerine sürdüğüm Calgeli yemeğe bayılıyorlar.
-Karya'nın 8.dişi 5 Ocak ta çıktı.

İşte yaptıklarınız.her geçen gün değişik şeyler yaparak bizi şaşırtıyorsunuz.
Artık sizlerle oynamak büyük keyif bizim için de.Sizi çok seviyoruz annecim.

8 yorum:

Toprak Büyürken dedi ki...

Siz en doğrusunu yapıyorsunuz.Çocukların otoriteye ihtiyacı var.Onlar neyin doğru olduğunu neyin yalnış olduğunu bilemez.Bence anneanneleriyle konuşup her konuda hem fikir olun.Her istediklerini yapmasının çocuklara zarar olduğunu anlatın.Çocuklar zaman zaman anneci zaman zaman babacı olurlarmış.ve artık kim bakıyorsa anneanneci.Bunu umursadığınızı hissettirirseniz çocuklar bunu kullanırmış.En güzeli belli etmemek.Bunlar nacizane okuduklarımdan öğrendiklerim.Ha buarada battaniyeci olması çok sağlıklı bişi.Anneden bağımsızlaşırken kullandığı birşeymiş.Damla yavaş yavaş bağımsızlaşıyor demek ki :) yeni ayları kutlu olsun.nice güzel aylara yıllar :)

Belkıs Güler Gökçayır dedi ki...

Canım arkadaşım belliki daralmışsın..İletişim konusu ile ilgili bugün güzel bir yazı okudum Hatta bloga yerleştirmeyi düşünüyorudum ama hemen şimdi sana mailliyorum. Bu arada nacizane fikrim yapılıp yapılmayacak hal ve hareketlerle ilgili anane, babane, teyze. yardımcı vs. bakımlarıyla ilgilenen herkez ile oturup konuşma zamanı geldi diye düşünüyorum. Zira evdeki herkezin aynı fikirde olup aynı doğrultuda davranması önemli bence. O aklına düşen seni sevmeyecekleri hissinide hemen çıkarıyorsun. Her ne olursa olsun senden vazgeçmeyeceklerine eminim,sen onların biricik anneciğisin. Senin gibi bi anneye sahip olmanın mutluluğunu yakın bir gelecekte onlarda hissedecek.

nihan dedi ki...

ben de annemin bakışından anlardım kızdığını, uyardığını ve korkardım yapmazdım...bence bu başkalarının yanında direkt uyarmaktan daha uygun bir uyarı şekli..yapma demek daha kötü bence..ve ben annemi çooookkkk seviyorum :))

çise ve annesi... dedi ki...

CANIM YA çalışan anne olmak çok zor ama herşey o şekerciklerin iyiliği için,baksana yaptıklarına nekadar akıllılar hereyin farkındalar ilerde annelerinin onlar için bütün yaptıklarının da farkına varıp annelerini daha da çok sevecekler inan.....

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

İyi ki varsınız.İyi ki blog dünyasında sizler gibi dostlar edindim kendime.İşyerinde internet verilme saatleri belirlendi.eskisi kadar sık burada olamayacağım.Ama sizlerin yanımda olduğunuzu bilmek ve yazdıklarınız inanın beni rahatlattı.hepinize teşekkür ederim.

cavidan dedi ki...

canım benim sen en doğrusunu yapıyorsun. aynı şeyden müzdarip olduğumu bloğumda bahsetmiştim. maalesef ananeler ve babnneler otorite konusunda bizi engelliyorlar. hayırı ve kuralları bilmeli bence minikler bu görevde annelere düşüyor. senin hayır dediğin bi konuda başka bi yerden evet gelirse minikler işine geleni yapar.ayrıca canım sen onların annesisin kokun yeter sevmez olurlar mı çok seviyorlardır.öptük.

inci ve annesi dedi ki...

ben yorukdum okurken o cdılar bu işlerin hepsini bir arada yapmaktan eminim ki yorulmuyordur. Dilekciğim inanki her gün aklıma geliyorsun bazen daralıyorum inci yüzünden diyorum ki sonra dilek *2 yaşadı bütün bunları bak hala nasıl mutlu, nasıl iyi aman aman benim duayyenim durumundasın şu an sakın nazar değmesin sanasıkma canını geçecek bütün bunlar senin içindeee benim içindeee

Mon Petit Chou dedi ki...

Dilek'ciğim aslında benim yapamadığımı yapıyorsun. çok otoroiter bir annenin çocuğu olmama rağmen Duru'ya karşı çok zayıfım ne dese yapıyorum. bence doğru yapıyorsun.