14 Ağustos 2012 Salı

Bodrum'da büyük babannemizin kızların tabiriyle köylü babannenin evindeyiz.Kızlar hazine bulmuş gibi sularla oynayıp, çiçekleri suluyorlar.Ve beni kandırmak için de söyledikleri şey şu:"anneee çiçekler sıcakta bayılmış, suya ihtiyaçları varrrr"

Milas'ta köydeyiz yine.Folluktaki yumurtalar, kızlar folluktan yumurtaları alınca şaşırdılar ve sanki pişmiş yumurta gibi birbirine vurup birinin kırılmasına neden oldular.Karya tavukların peşinde koşmaya bayıldı ama sonra kazları görünce ikimizde kaçacak yer aradık.Kazlar üzerimize gelirken öyle bir tıslıyorlardı ki.Kaçmayana deli derlerdi eminim.Ve evin tam karşısındaki elektrik direğine yuva yapan leyleklerin yavruları.Anne ve baba leylek gitmiş ama yavrular henüz yuvalarını terk etmeye hazır değiller.Ağustos sonuna doğru onlarda sıcak ülkelere gitmek için yola çıkarlarmış.





 Burası Konak meydanı.Kızlar haftasonu kuşlara yem atmanın tadını çıkarıyor.
 Burası Ödemiş Gölcük.Manzara enfes değil mi?
 Kızları geçen yıl aslan max'e götürmüştük.Sonra buz devri 4'e de gittiler.Bu max amcanın 2.si.Yine bayıldık sinemaya.
 Bodrum'dayız yine.Balığın dayanılmaz cazibesi.Mis gibi halis zeytinyağında kızaran balıklar mideye inmek için sabırsızlanıyorlar.
 Kuzenimizin evinin bulunduğu sitedeki havuz.Bodruma gidipte havuza yada denize girmeden dönmek olmazdı.İşte kızların havuz keyfi.

 Dönüş yolumuzda Bafa Gölü'ne de uğradık.Türkiye'nin en büyük ikinci tuzlu gölüymüş Bafa.Hikayesi alttaki fotolardan birinde.




 Burası da Gümüldür Ürkmez.Biz çok seviyoruz burayı.Şehre yakın olduğu içinde sık sık gidiyoruz.
Kızlar kleopatra gibi çamura bulandı.Çok eğlenceliydi.
 Burası da Seferihisar.Detaylar yok ama parkta ikiz  olmanın dayanılmaz gücünü herkese gösterdiler.Baksanıza kimselere ihtiyaçları yok.

5 yorum:

Mutluanne dedi ki...

Epeydir kumanda panelinde göremiyordum blogunun kayıtlarını,merek etmiştim bi ara, sonra bende giremez olunca unuttum.Meğer taşınmışsında haberim yok :) Yeni adresin hayırlı olsun inşallah sık sık görüşmek dileğiyle
sevgiler.
Seneye dikili ağacın olunca resim çekmeyi unutma,insanın kendi mahsülünü toplaması harika birşey

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

İnsan giremeyince olmuyor haklısın.Unutuluyor sonrada hayat kargaşasında.Ama olsun bak yine rastlaştık.Dikili ağaç konusunda azimliyim.Yapacağım bir şeyler.Bir bahçe olmadı balkonda deneyeceğim.Sende bana fikir ve destek verirsin dimi.

aysencifci dedi ki...

Dilek'cim vallahi kızıyorum sana! Kızlar kocaman olmuş, sen yazmadın, özlettin onları! Ne olur daha sık yaz, bize özlettirme kendinizi. Çok büyümüş kızlar, resmen genç kız gibiler! Parkta kimseye ihtiyacı olmamak ne güzel, İdil'in en büyük derdi bu. Hep "Başkalarının kardeşi var,ben yanlız kalıyorum" diye hep beni azarlıyor:)D
Çooooooookkk öptüm sizi.

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Aysencim kizmakta o kadar haklisinki.ama inan yazmaya elim varmadi.yeni yeni kendime geliyorum desem.bundan sonra daha sik yazmaya calisacagim.

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Aysencim kizmakta o kadar haklisinki.ama inan yazmaya elim varmadi.yeni yeni kendime geliyorum desem.bundan sonra daha sik yazmaya calisacagim.