4 Mayıs 2009 Pazartesi

SUSAM SOKAĞI MİMİ

Tembellik yapıyorum ve sevgili Gamzelianne' nin yazısını aynen kopyalıyorum.

""""Merhaba sevgili blog dostlarım sevgili arkadaşım GüLCaN beni küçüklüğüme götüren güzel bir mimle mimlemiş bende aynen yazısını paylaşıyorum haydi hepberaber destek olalım:)** "Tırtıllar asla asla asla kahverengi bot giymez" lafını,** Büdü'nün söylediği "sevdiğim sayı 6" şarkısını,** Kırtasiyeci Nihat amcayı, Şen manav Zehra Teyzeyi, Tahsin Amcayı, Hakan abiyi, Zeynep ablayı,** "halaaa hooopp tereyağlı ballı ekmek" diyerek sihir yapmayı,** Her gün bir topun fırlatılmasıyla başlayarak "birkiüçdörtbeşaltıyedisekizdokuzononbir onikiiii" şeklinde saymayı,** "Gün güneşli insanlar neşeli sen de gel oyna susam sokağı'nda..." jenerik şarkısını,** Edi'yi, Büdü'yü, Kırpık'ı, Minik Kuş'u, Açıkgöz'ü, Kurabiye Canavarı'nı, Kurbağacık'ı,Özlediniz mi? Ben çok özledim. Bu programla büyüdüm. Dişlerimi nasıl fırçalamam gerektiğini, hayvan sevgisini, görgü kurallarını, büyüklere saygıyı, insanları sevmeyi, sayı saymayı ve daha bi sürü şeyi bu program sayesinde öğrendim. Çünkü çocuklar ebeveynlerinin öğretmeye çalıştığı şeylerden daha çok önemsiyorlar tv'de izlediklerini.Sizin de bu programı özlediğinizi, tekrar yayınlanmasını ne çok istediğinizi biliyorum. Çoğunuz bloglarınızda bu konudan bahsedip geçtiniz, "keşke yayınlansa, çocuklarımız da saçma sapan çizgi filmler yerine bunları izleyerek büyüse" dediniz.Geçenlerde Nazlı'nın Annesi sevgili İlknur'un blogundaki yazıyı okuyunca birden aklıma bişey geldi. Madem hepimiz geri istiyoruz bu programı öyleyse neden birlik olup bu talepte bulunmuyoruz?Ben bikaç sene önce TRT'ye mail atmıştım bu konuyla ilgili. Gelen cevapta yayın hakkına sahip olmadıklarını yazmışlardı. Sonra TRT Çocuk kanalına ümit bağladım "Belki" dedim. Orda da yayınlanmadı. Şimdi düşündüm de belki siz diğer annelerle her birimiz bir mail atıp istekte bulunursak bakarsınız bu istek ciddiye alınır ve bişeyler yapılır. Bunu bir mim konusu yapalım ve dağıtabildiğimiz kadar çok insana dağıtalım. Bakarsınız koca çölde bir avuç kumdan fazlası oluruz. Denemekle ne kaybederiz?Tamamsa hadi o zaman;"Sür, sür arabanı, Gez sokakları.Keyifli, neşeli, tasasız çıkar hayatın tadını.." :)
Buraya tıklayın ve isteğinizi yazın.Bende benim gibi tüm susam soakğı severlei mimliyorum ;Yapmanız gereken;Bu konuyu blogunuzda yazmak,gönderebildiğiniz kadar çok blogger'a bu mimi göndermek,ve TRT çocuk iletişim formuna link vererek pasladığınız kişileri mail atmaya yönlendirmek.Ve tabii blog yazarı olmayıp ta bizi takip edenler de. Sizler de yukarıda verdiğim linke tıklayarakTrt Çocuk Kanalı'na mail yollayın. Fazla vaktinizi almayacak emin olun..."""""

Bu arada ben üzerime düşeni yaptım.TRT Çocuk'a gerekli maili attım.
Teşekkürler Gamzelianne......

9 yorum:

MAVİANNE dedi ki...

ben bu dünya güzwellerine bayıldım
maşallah
ne kadar şekerler
sevgiler

Banu Durgunlu dedi ki...

''Bazen Büdü bir sayı tut derler bana ben hep o sayıyı tutarııııım...Sevdiğim sayı 6 :))''
Oof of çocukluğum,bugün bile dün gibi aklımda...Çok güzel bir düşünce bu Dilekcim...Bende göndereceğim..Sevgiler canım.

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Mavianne teşekkür ederim.Çok tatlısınız.Sık sık bekleriz.Bizde sizi sık sık ziyaret edeceğiz.

Banucum bende sevdim bu düşünceyi.
İnşallah işe yarar maillerimiz.

zehra dedi ki...

en kısa zamanda bende cevaplayacagım bu mımı cunku benımde kucukken sevdıgım programlardan bırıydı

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

cok süper bi düşünce olmuş canım,keşke gerçekten işe yarasa gercekten hoş olur,işin iyi tarafı bende oturup izlerim meleğimle:))
senin melekleri öpüyoruz canım.

GüLCaN dedi ki...

katılım gösterdiğin için teşekkür ederim :)

gülçin dedi ki...

susam sokağını ben de çoook özledim... onun olduğu saatte kitlenirdim resmen ekrana...
eğer tekrar yayınlanırsa o günlerdeki gibi olur mu bilmiyorum ama o zamanın çocukları şiimdi kendi çocuklarıyla izleyecekler...
hoş olur...
tam destekçiyim :)
sevgiler...

SMİLENA dedi ki...

harika bişey başlatmışlar .bende mimlendim .yazacağım...
sizi öpüyorum..

nihan dedi ki...

bide dağdan geliyor bir kız döne deneeeee vardı :)) birde tırtıllar asla asla kahverengi bot giymez :))