9 Şubat 2009 Pazartesi

GELECEK TE BİR GÜN GELECEK!!!!!!

Hiç düşündünüz mü? Çocuklarımız olmadan önce ne yapıyorduk. Hayatımız nasıldı?
Bazen düşünüyorum. Bunca yıl nasıl geçmiş. Koca evde baş başa iki kişi nasıl vakit geçirmişiz.
Biz eşimle bazen kitap okur, çoğunlukla TV seyrederdik. Bazen de-ki bu çok sık olurdu- evde durmaz gezerdik. Onun annesi, benim annem. Ama yine de zaman o kadar ağır ilerliyor gibi gelirdi ki bana.Günler neredeyse geçmezdi.
Oysa şimdi. Öyle mi ya. Zamanı durduramıyorum sanki.Hiç bir şeye yetişemiyorum.
Dakikalar, saatler hatta günler o kadar hızla ilerliyor ki. Biraz olsun yavaşlamaz mı bu zaman. Hep bu denli hızlı mı geçecek. Zaman kalıcı izler bırakarak ilerliyor hayatımızda.
Geçenlerde yeğenim Berkcan’la konuşurken halacım 1990’lı yıllarda popüler müzik yapan şarkıcıların adını sayarmısın dedi. Berkcan 1992 doğumlu ve müzikle iç içe yaşayan bir genç. Müzik sevgisinin de tamamen benden kaynaklandığını söyler her fırsatta.Çünki Berkcan küçücük bir çocukken ve Kral TV yeni yeni yayınına başlamışken ben bir müzik tutkunu olarak sabahtan akşama kadar kral tv seyrederdim.Ya da çıkan her kaseti mutlaka almaya çalışır ve sürekli aynı şarkıları dinleyerek dans ederdim evin içinde.Berkcan’da evin içinde minicik bir çocuk beni izlerdi.Ve o da aynı tutkuya esir düştü. Şimdi o da bir müzik delisi Ve bana dedi ki “halacım sana bazen kızıyorum. Beni müzik tutkunu yaptın.Ama bazende senin resmini çerçeveletip duvara asmak istiyorum.Çünki bana bir gelecek hazırladın.Hayatımı müzikle kazanmak istiyorum”.Böyle bir sözle karşılacağımı hiç ama hiç tahmin etmezdim.Kendimle gurur mu duymalıyım.Yoksa o -benim için küçük ama artık koca bir delikanlı olan -yeğenimin adam gibi bir meslek sahibi olmak istememesine mi hayıflanayım. Bilemiyorum. Ama gururum okşanmadı desem yalan söylemiş olurum.Bu konuşmadan sonra Berkcan’la birlikte o yıllara ait şarkıcıların popüler şarkıları ile birlikte bir liste yaptık.Kimler yok ki içinde.Şu an hala var olan bir sürü ses.Ve var olmayan yok olup gitmiş nice insan.Ne umutlarla başlamışlardı kim bilir müzik dünyasına.Ama işte zaman denilen kavram kimisini unutturmuş, kimisini ise müzik dünyasında bir yerlere getirmiş.Ve bu süre içerisinde herkesten bir şeyler alıp götürmüş.
Neyse demem o ki ben de eskiden bir müzik delisiydim. Çıkan her şarkıyı ezbere bilirdim. Ama şimdi hiçbir şeye vakit bulamıyorum. O kadar hızlı geçiyor ki şu zaman denilen mefhum. Tek istediğim kızlarımla daha çok vakit geçirebilmek. İşte bu yüzden zamanı durdurmak istiyorum. İş hayatına atılmadan önce Berkcan’la vakit geçirdiğim gibi onlarla da vakit geçirmek istiyorum. Ve istiyorum ki ileride bir gün tıpkı Berkcan gibi “bu işteki bu sevgimizin tek sorumlusu annemiz o olmasaydı biz bu işi yapmazdık” diyerek kendimi önemli hissettirmeleri. Çok mu megolaman oldum acaba. Ama her anne çocuğunda kalıcı izler bırakmak istemez mi? Onları yönlendirirken onların zevkleri ile birlikte kendi zevkini de ortaya dökmezmi. Bir parça da olsa farkında olmadan o çocuğa gelecek için bazı şeyler katmaz mı?
Zaman ahhhhhh zaman..Azıcık dur.Dur da düşüneyim ne yapmam gerektiğini.

3 yorum:

Mon Petit Chou dedi ki...

Sevgili Dilek yazını okurken bende şu şarkıyı mırıldanmaya başladım. "yıllar geçiyor sen ne dersen de ömür bitiyor farketmesende" hatırlarmısın bizim zamanımızda uzaykı bir kız vardı. hani parmaklarını birbirine değidirip zamanı durdururdu. işe dönmeme bir ay kalmışken keşke böyle bir güce sahip olabilsem diyorum. benim de 17 yaşında bir yeğenim var ve onunla oynadığım kadar kızımla oynayamıyorum. keike maddi durumlar bizim onlardan ayrılmamıza sebep olmasa. acaba piyangomu alsak çıkar mı dersin.

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Canım benim piyangoyla falan olucak bişey diil bu.Ki zaten piyangodan gelen paranın mutluluktan ziyade sorun getirdiğini düşünüyorum.Keşke doğuştan zengin olsaydık be güzelim.O zaman nasıl olurduk acaba.neyse ben kızlardan vakit bulup üç saatte ancak yapabildim bu yazıyı fotoları.bir türlü bırakmıyorlar beni.Bana müsaade.Öpüyorum seni ve miniğini.

Belkıs Güler Gökçayır dedi ki...

Durdurun dünyayı dediğimde söyleniyordun bana deme böyle şeyler diye :p şimdi yaptığına bak zaten ıkına sıkına gelmiş oturmuşum şu masaya :) alıp başımı gidesim geldi kızımaaa..